Реєстрація | Вхід
Головна » Архів матеріалів

Екскурсія для учнів 3 класу Ізяславського НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ліцей" ім. О.Кушнірука

Вівторок 11:30

Сьогодні, 3 червня до нашого музею завітали учні 3 класу Ізяславського НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ліцей" ім. О.Кушнірука разом зі своєю вчителькою. З великим інтересом діти слухали історію міста Ізяслава та роздивлялися рештки прадавніх тварин, археологічні експонати, одяг, предмети побуту та знаряддя праці. З гарним настроєм діти обіцяли прийти до музею знову!

... Читати далі »

Екскурсія для учнів 8 класу Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

Четвер 11:34

Сьогодні, 3 червня до нашого музею завітали учні 8 класу Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 разом зі своєю вчителькою Терменською Тетяною Миколаївною. Багато хто з учнів прийшов на екскурсію в музей уже не вперше, та все ж з цікавістю слухали про історію міста Ізяслава та роздивлялися експозиції в 4 залах музею.

... Читати далі »

Екскурсія для гостей із села Білеве

Середа 11:25

Сьогодні до нашого музею на екскурсію завітали гості із села Білеве. Учням було цікаво проглянути сторінки Пересопницького Євангеліє, оглянути мистецьку галерею нашого музею та дізнатись багато фактів про історію міста Ізяслава.

... Читати далі »

Святкування Дня захисту дітей

Вівторок 11:12

Святкування Дня захисту дітей! Кожного року в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це одне із найстаріших міжнародних свят. Дитинство – найпрекрасніша мить нашого життя, це – пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов'язок батьків, суспільства та держави. Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо.

... Читати далі »

До 92-ї річниці з Дня народження Кравчука Василя Івановича

П`ятниця 11:09

До 92-ї річниці з Дня народження Кравчука Василя Івановича в музеї розгорнута виставка книг нашого улюбленого земляка. Поезія, проза. Лірика, гумор…

День пам'яті жертв політичних репресій

Четвер 09:41

Вчора Україна вшановувала пам'ять жертв політичних репресій.

Нашим музеєм проводиться кропітка робота по дослідженню подій політичних репресій на Ізяславщині. Зібрано чимало документів, проводяться дослідження в архівах… Плануємо видати збірник, але роботи ще дуже багато.

Засідання громадської організації «Ізяславська районна спілка воїнів-учасників антитерористичної операції»

Субота 11:38

Сьогодні в приміщенні музею відбулось засідання громадської організації «Ізяславська районна спілка воїнів-учасників антитерористичної операції», яку організував голова районної громадської організації В.А. Павлюк.

Були присутні батьки загиблих воїнів на сході України; мама Березенського В.М., який загинув, захищаючи українсько–румунський кордон від злочинців; мама безвісти зниклого у зоні бойових дій Вирича Є.О.

У заході прийняли участь заступниця голови Ізяславської міської ради Божко Л.В., завідуючий сектору культури та туризму Соловйов В.В., представники Ізяславського районного військового комісаріату на чолі з військовим комісаром Шухановим А.М.

На зустрічі вирішувалось питання встановлення в Ізяславі пам’ятного знаку, на честь наших Героїв, яке досі залишається актуальним.

Прозву ... Читати далі »

Святкування 1 Травня

Субота 10:22

Святкування 1 Травня в різних країнах (більше 140), як дня боротьби за права робітників, міжнародного дня солідарності, було запроваджено в знак пам’яті про робітничі протести в Чикаго, які почалися 1 травня 1886 року. Того дня сотні тисяч робітників найбільших промислових центрів США вимагали впровадження 8-годинного робочого дня.

В Україні День робітничої солідарності вперше відзначили 1890 року. У 2017 році Верховна Рада України перейменувала «День міжнародної солідарності трудящих» на «День праці».

За радянських часів 1 травня в кожному місті та селі відбувались святкування у вигляді парадів, мітингів, майовок. У місті та великих селах кожна школа, кожна організація приймала участь.

Маємо в музеї чимало фото, на яких зображені паради, що проводились в Ізяславі.

... Читати далі »

До 150-річчя з дня народження М.В. Кривинюка

Субота 09:16

24 квітня 1871 року в селі Поліське (тоді Велика Гнійниця) народився Михайло Васильович Кривинюк - український громадський діяч, перекладач, видавець, близький товариш Лесі Українки, чоловік її рідної сестри Ольги Косач.

... Читати далі »

Екскурсія для вихованців Плужнянської санаторної школи

Четвер 09:26

Раді були приймати вихованців Плужнянської санаторної школи. Діти були уважні та допитливі, а розповідь наукового співробітника Лісової Марини Сергіївни - цікавою. Майже дві години пройшли непомітно. Хочеться подякувати вчителям та вихователям цієї школи за гарний розвиток дітей.

$IMAGE3$

... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 ... 20 21 »