Головна » 2015 » Листопад » 3 » Родина шукала загиблого родича понад 70 років
11:28
Родина шукала загиблого родича понад 70 років

Для родини Бозбаєвих із Казахстану пошук могили їх загиблого родича Абдикалі Бозбаєва в роки Другої світової війни  - це справді сімейна справа.

З 1944 року родина не мала жодної звістки про нього. Тривалий час родина шукала матеріали в різних архівах, але безрезультатно. Лише навесні цього року його племінниця Гульнара Бозбаєва на одному із сайтів з архівів Міністерства оборони Росії серед відомостей про загиблих знайшла дані про свого дядька. Це кілька скупих рядків: старший сержант Абдикалі Бозбаєв, 1924 року народження, помер від ран 5 березня 1944 року та був похований на кладовищі села Більчин Мислятинської сільської ради Ізяславського району.

І ось, 30 жовтня молодша сестра 30 жовтня 2015 року молодша сестра загиблого воїна 73-х річна Аманкуль Бозбаєва та її донька Гульнара прилетіли до України з Казахстану. 31 жовтня Аманкуль та Гульнара Бозбаєви відвідали братську могилу в Парку Слави міста Ізяслав, де на меморіальних плитах зазначено, що тут похований старший сержант А.Бозбаєв, та поклали до братської могили квіти.

1 листопада казахські гості день присвятили  знайомству із містом Ізяслав, його історією та надбаннями, оглянули пам’ятки, помилувались краєвидами Ізяславщини. У цей же день в приміщенні Ізяславського районного історико-краєзнавчого музею відбулась зустріч Аманкуль і Гульнари Бозбаєвих із  головою районної державної адміністрації Борисом Яцковим, заступником голови районної державної адміністрації Володимиром Левченком, керуючим справами Ізяславської районної ради Лесею Божко, новообраним головою Ізяславської міської ради Валентиною Корнійчук. Керівництво міста та району щиро подякувало гостям за їх активну громадянську позицію та висловило  переконання у тому, що візит казахських гостей сприятиме покращенню українсько-казахських відносин. Також керівники району та міста вручили родині Бозбаєвих пам’ятні подарунки. У свою чергу гості Ізяславщини подякували  жителям району за догляд за місцями поховання радянських воїнів різних національностей та збереження пам’яті про їх подвиг періоду Другої світової війни. У пам'ять про зустріч Гульнара Бозбаєва подарувала Ізяславському районному історико-краєзнавчому музею ювілейну срібну монету номіналом 500 тенге Національного банку Казахстану «70 лет Великой Победы».

 

Переглядів: 149 | Додав: Ірікм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar