Головна » 2016 » Листопад » 10 » "У своїй хаті - своя сила і правда, і воля" (Т. Шевченко)
15:25
"У своїй хаті - своя сила і правда, і воля" (Т. Шевченко)

 

     10 листопада в Ізяславському районному історико-краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки картин «Розбудовники Української держави» Дністряна Асафата Гнатовича, колишнього політв’язня.

     Захід розпочався зі слів Асафата Гнатовича, які надруковані в передмові його книги «Від Карпат до Заполяр’я»:

     «Я горджусь, що я українець. Горджусь тим, що народився на святій українській землі. Хоча сонце мого життя з кожним днем підходить все ближче і ближче до горизонту… я ні трішечки не жалкую, що саме такий шлях пройшов.

     Пишаюсь, що змалку звучало в моєму батьківському домі Кобзареве слово, яке виховало мене і не дало збочити, яке я зумів пронести в своєму серці через всі випробування…»

     Присутні мали можливість почути біографію Асафата Гнатовича, що є безпосередньо історією України, історією боротьби за існування незалежної держави.

     Привітати митця прийшли представники влади, зокрема Ізяславський міський голова Валентина Корнійчук та голова районної ради Сергій Шлегель, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віктор Кучерук. Також були присутні працівники сектору культури, районного будинку культури, центральної районної бібліотеки та учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім. О.Кушнірука. Приємним подарунком для Асафата Гнатовича та для всіх присутніх було музичне вітання учнів Іллі Сухораби та Романа Кошеля, які виконали пісню «Два кольори».

10.11.2016р.

Переглядів: 245 | Додав: Ірікм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar