Головна » 2017 » Березень » 10 » Ти нам залишив прагнення високі…
16:35
Ти нам залишив прагнення високі…

В історії нашої держави є багато імен, які ми пам’ятаємо,  усвідомлюємо значення їх для нашої держави, мови та культури. У ці дні, 9-го та 10-го березня, ми вшановуємо пам’ять та згадуємо великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

9-10 березня в музеї проводились заходи, присвячені видатному українському, поету, художнику Т.Шевченку. Його ім’я оповито невмирущою славою і пошаною. А Шевченкове слово з роками стає нам все зрозумілішим і ближчим. Тому Шевченкові дні відзначають по всій Україні, вони по істині стають національним святом.

9 березня був проведений музейний урок для дев’ятикласників ЗОШ №1, на якому директор музею Левицька Л.М. розповіла для старшокласників, які події відбувались в Заславському повіті в 19 ст., як жили люди в Шевченковий час на Ізяславщині.

10 березня до музею завітали діти середньої групи дитячого навчального закладу №1 «Струмочок» разом зі своїми вихователями: Кальніцькою Іриною Борисівною, Холод Ганною Іванівною та психологом Батюк Наталією Вікторівною. Наймолодшим відвідувачам директор музею Левицька Л.М. розповіла про дитинство та долю відомого поета, а зберігач фондів Дмитрук І.І. познайомила малечу з  предметами побуту та одягом минулого, подібного до того, що бачив Тарас Шевченко в своїй простій селянській родині.

Переглядів: 132 | Додав: Ірікм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar