Головна » 2016 » Грудень » 20 » Ювілей "Зорі Надгориння"
15:03
Ювілей "Зорі Надгориння"

В 2016 р. наша районна газета «Зоря Надгориння» відзначає 95-річчя свого заснування. Публікації газет в різні роки є цікавим та важливим джерелом дослідження історії Ізяславщини. Тому наш історико-краєзнавчий музей при можливості поповнює свої фонди цією газетою. 

     Нещодавно в музеї відбулась виставка районної газети різних років видань, починаючи з 1944 р., яка на той час мала назву «Соціалістичне село». В газетах 1944 - 1945 рр. бачимо оперативні зведення з фронтів, інформацію про відбудову господарства. Постійно згадується про втрати жителів Ізяславського району в роки війни.

      Довгий час на першій сторінці газети друкували важливі новини, які відбувались в державі. Основна увага приділялась розвитку сільського господарства та промисловості, висвітлювались показники виробництва, досягнення по колгоспам району. Тому газета і отримала другу назву «Колгоспне життя».

       В роки незалежності України районна газета втретє змінила назву і стала «Зорею Надгориння», але залишилась нашою супутницею, завдяки публікаціям газети жителі міста і району дізнаються про важливі і цікаві новини Ізяславщини.

Переглядів: 301 | Додав: Ірікм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar