Головна » 2016 » Квітень » 8 » "Я горджусь, що я українець..."
13:46
"Я горджусь, що я українець..."

       

10 квітня виповнюється 90 років з дня народження колишнього політичного в’язня Дністряна Асафата Гнатовича. На довгому життєвому шляху йому довелось зазнати багато труднощів і втрат. Народившись на Заході України, вихований на українських традиціях, він змалечку усвідомлював, що  він українець і щиро любив Україну.

      «Я горджусь, що я українець. Горджусь тим, що народився на святій українській землі. Пишаюсь, що змалку звучало в моєму батьківському домі Кобзареве слово, яке виховало мене і не дало збочити, яке я зумів пронести в своєму серці через всі випробування.»

    Саме ці слова Асафата Гнатовича прозвучали в передмові його книги «Від Карпат до Заполяр’я». З цього документально-біографічного твору ми дізнаємось про історію України, про випробування, які довелось пережити політично репресованим за часів радянської влади. 

   

     За свою ідею - здобути незалежність України Дністрян пройшов поневіряння в тюрмах, заслані, де вже на той час  перебували батько та брат Василь. А два старших брата загинули в бою з НКВД.

     Книга вийшла в 2012 році. В кінці книги автор робить припущення, що Росія може ввести свої війська в Україну… Можливо, і справді українські повстанці розуміли набагато більше від інших.

      Напередодні свята вітаємо ювіляра і бажаємо йому і всім нам, щоб Україна наша процвітала, щоб всі жертви не були марні!        

 

 

Директор музею Л.Левицька   

Переглядів: 221 | Додав: Ірікм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar